születésnap

2019.02.08. 18:06

Húsz évet is letagadhatna a komáromi 90 éves szépkorú

Szépkorút köszöntöttek otthonában Komáromban. A 90 éves Gizi néni messziről érkezett a településre ezelőtt ötvennyolc éve, majd pedagógusként ment nyugdíjba.

Kemma.hu

Forrás: komarom.hu

Február elején töltötte be 90. életévét, Juhász Károly Andrásné, Gizike néni. A szépkorú asszonyt családi körben, házában köszöntötte fel dr. Molnár Attila polgármester és a körzet képviselője Dombay Gábor, számol be a Komarom.hu.

Gizike néni korát meghazudtoló szellemi és egészségi állapotnak örvend, ahogy a mondás tarja, 20 évet nyugodtan letagadhat. Kávéval és süteménnyel kínálja a látogatókat.

Gizi néni elmesélte, hogy az Alföldön született – ahogy ő fogalmaz, a „nagyalföldön” – Szolnok megyében, Kisújszálláson. Férjével is ott ismerkedett meg, majd 1961-ben Nagyigmánd-Szőkepusztára költöztek.

A családfő a helyi gazdaságban vállalt állást, Gizi néni pedig pedagógus lévén szintén helyben tanított. Házasságukból egy fiúk született, illetve van egy ma már 30 éves unokájuk is.

A család 1972-ben költözött Komáromba. Ott az egykori Gyermekvárosban kezdett dolgozni, onnan is ment nyugdíjba 1984-ben. Az ünnepelt virágcsokrot, ajándékkosarat és miniszterelnöki köszöntő-levelet vehetett át.

Gizike néni akár húsz évet is letagadhat (Fotó: komarom.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!