támogatás

2018.05.10. 09:00

Fiataloknak alakítanak ki bérlakásokat Komáromban

Húsz felújított bérlakást is a fiataloknak szán a komáromi önkormányzat. Egyes hiányszakmákat kiemelten támogatnak majd.

kemma.hu/MTI

Forrás: Shutterstock

Fiatalokat költöztetne húsz felújított bérlakásába a komáromi önkormányzat. A beruházásra mintegy 200 millió forintot fordítanak uniós támogatásból – közölte a polgármesteri hivatal az MTI-vel.

A városháza tájékoztatása szerint a lakások felújításán túl komplex munkaerőpiaci kereslet-kínálati felmérést végeznek. Átfogó statisztikai adatokra és mélyinterjúkra alapozott kutatással határozzák meg azokat a hiányszakmákat, amelyeket kiemelten támogatnak a projekt során.

Az önkormányzat vállalta, hogy valamennyi ingatlant a célcsoportba tartozó fiatalok számára biztosítja. A lakhatási lehetőség igénybevételének feltétele, hogy a beköltöző lakásbérlőnek legyen foglalkoztatási jogviszonya és közösségi célú önkéntes tevékenységet végezzen Komáromban.

A lakásokat konyhai és egyéb elektronikai eszközökkel és bútorokkal is berendezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!