Közélet

2017.07.03. 10:51

Júliustól fővárosi cég működteti a tatabányai orvosi ügyeletet is

Címkék#Tatabánya

Július 1-jéről az Oroszlányban és Tatán is jelen lévő Inter-Ambulance Zrt. működteti a háziorvosi ügyeletet és látja el a megyeszékhelyen kívül Környe, Várgesztes, Vértessomló, Vértesszőlős, Tarján, Héreg és Szárliget betegeit. A részletekről Schmidt Csaba polgármester és dr. Zacher Gábor, a zrt. szakmai igazgatója, toxikológus számolt be a városházán.

V. T.

A város első embere köszönetet mondott az eddigi szolgáltatónak, a Tatabánya Kistérségi Háziorvosi Ügyelet Kft. munkatársainak és a tatabányai háziorvosoknak, akik az elmúlt hat esztendőben sokszor erejükön felül teljesítettek, hogy biztosítani tudják az ellátást. Schmidt Csaba hozzátette: az ügyelet egyelőre a régi helyen, a Béla király körtéren működik, bár az önkormányzat már döntött az új helyszínről.

A felújítás után az ügyelet a Győri úton, a jelenlegi Levendula patika mellett, a régi gyógyszertár helyén működik majd: itt jobban lehet biztosítani a megfelelő ellátást, a tömegközlekedést, és a parkolást. Az önkormányzat a kötelező alapellátási ügyelet mellett gondoskodik a gyermekorvosi ügyeletről is. Ennek többletköltségeit az önkormányzat vállalta.

Dr. Zacher Gábor elmondta: Oroszlányban öt, Tatán egy éve működtetik az orvosi ügyeletet, és eddig nagyon kedvezőek a tapasztalataik. Az Inter-Ambulance Zrt. immár 86 településen van jelen, és több mint három millió ember ellátásáért felel ügyeleti szinten. Tatabányán átmenetileg a régi helyen fogadják a felnőtt és a gyerek betegeket, de két új ügyeleti autót is szolgálatba állítanak.

Gyermekek is

A gyermekorvosi ügyeletben munkanapokon 16 és 22 óra között, hétvégén és ünnepnapokon 10–22 óra között fogadják a betegeket. A gyerekeket az ügyeleti időn kívül az ügyeletes felnőtt háziorvosok látják el, ha kell, a Szent Borbála Kórházba irányítják további kezelésre. A felnőtt ügyeleti rend változatlan marad: munkanapokon 16 órától másnap reggel 8-ig, hétvégén és ünnepnapokon reggel nyolctól másnap reggel nyolcig látják el a betegeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!