Közélet

2017.07.02. 06:20

A Tokodi Borkultúra Egyesület tizenkét pincével várta a vendégeket

Címkék#Tokod

Idén már 12. alkalommal rendezték meg a tokodi Nagyvölgyben a borutat. A Tokodi Borkultúra Egyesület tagjai idén is kitettek magukért, hiszen 12 pincében és fantasztikus hangulattal várták a rendezvényre kilátogatókat.

Kovács Csilla

Tokod Árnyékban is harminc fok fölötti hőmérsékletet mutatott a hőmérő, egy szellő sem lebbentette meg a fák leveleit. Ez persze nem szegte kedvét annak a többszáz borbarátnak, akik úgy döntöttek, a kánikulát a pincék hűvösében vészelik át egy jó fröccs és remek emberek társaságában.

Mivel az esemény a nyár egyik legmelegebb napjára esett, ezért a rendezvény kezdetekor és bizonyos időközönként az önkéntes tűzoltók körbejártak és lelocsolták az utakat – és igény szerint a résztvevőket is.

Robotka Márk már a kezdetektől fogva részt vesz minden borúton. Az idei fesztivál hangulata is remek volt szerinte, mindenhol vidám emberek és kisebb-nagyobb baráti társaságok vonultak karavánokként az úton. Ő a nagy melegben inkább a könnyedebb fehér borokat részesíti előnyben. Azokból is a száraz és félszáraz fajtákat, így most is főleg ezeket kóstolta. A szervezés idén is remek volt, a helyi gazdák mellett meghívott pincészetek, egyesületek kínálták a boraikat, köztük a Farnadi Aranyfürt Szőlőtermelők Egyesülete, akik először vettek részt a rendezvényen. Meglátása szerint az eseményen egyébként egyre nő azoknak a látogatóknak a száma, akik messziről utaznak el Tokodra csak a borút kedvéért. Ez is azt bizonyítja, hogy az évek folyamán neves hagyománnyá nőtte ki magát a rendezvény.

Idén tizenkét pincében várták a szervezők a bor szerelmeseit, akik a nedűk kóstolgatása mellett egyéb programokon is részt vehettek. A gyerekeknek arc- és hennafestéssel, gyöngyfűzéssel és egyéb foglalkozásokkal kedveskedtek.

Délután a Táti Koktél zenekar alapozta meg a hangulatot, majd a helyi Pá-Di-Di táncegyüttes rukkolt elő fergeteges showműsorral. Az i-re a pontot Szűcs Judit, majd Bereczki Zoltán művészek műsorai tették fel, akiket a közönség hatalmas ováció közepette fogadott. Végül buli következett kifulladásig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!