Közélet

2017.06.26. 15:50

Új hivatásos tűzoltókat köszönthetünk megyénkben

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2015. után újra tanfolyamot szervezett a főfoglalkozású önkormányzati tűzoltók részére, akik Bicskéről, Válról és Nagyigmándról érkeztek. Idén első alkalommal, női résztvevője is volt a képzésnek.

kemma.hu/komarom.katasztrofavedelem.hu

A képzés februárban kezdődött és minden héten három tanítási napon vettek részt az egyébként munka mellett tanuló újonc tűzoltók. Első alkalommal köszönthettünk az újoncok között női tűzoltót.

Természetesen a követelmények és a kihívások azonosak voltak számára is. A képzés a vonulós készenléti szolgálat ellátására készítette fel a résztvevőket, így a tűzesetek és a műszaki mentések során végzett tűzoltói feladatokat sajátították el. A tanfolyamon az elméleti ismeretek megszerzését követően a tűzoltó szakfelszerelések megszerelése mellett képzést kaptak a műszaki mentések eszközeinek használatára is. A gyakorlatok során valósághoz hasonló helyzetekben bizonyították az addig megszerzett tudásukat.

A vizsgán négy feladatot kellett teljesíteniük, melyek tűzoltási és műszaki mentési ismeretekből, általános műszaki ismeretekből, a műszaki mentések kisgépeinek működtetéséből és a tűzoltó szakfelszerelések készségszintű használatának bizonyításából álltak. A három órás vizsgát a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ tanárai felügyelték és értékelték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!