Közélet

2017.06.09. 20:32

Tatabányai tűzoltó hozta el a tűzvédelmi pályázat különdíját

Címkék#Tatabánya

Különdíjat nyert Kolláth András zászlós a dr. Balogh Imre Emlékpályázaton pénteken. A tatabányai tűzoltóság katasztrófavédelmi megbízottja a Tűzoltó Bandi és Morzsi Komplex Óvodai Tűzmegelőzési Programmal foglalkozott pályamunkájában.

kemma.hu

A díjakat dr. Bérczi László dandártábornok, a bírálóbizottság vezetője adta át. Kolláth András pályázata kapcsán a dandártábornok hangsúlyozta, a kommunikáció, az ifjúság felkészítése mindig terítéken van, kiváltképp a mai napon, amikor kihirdetik az alkotói pályázat eredményét.

Idén Dombrády Gábor főhadnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei katasztrófavédelem főelőadója vehette át az aranygyűrűt. Kolláth Andrásén kívül még egy munkát találtak különdíjra érdemesnek: a szekszárdi Feri Róbert főhadnagy a beépített tűzjelző rendszerek téves jelzéseinek kiszűrését kutatta

A díjazott pályaművek versenye nagyon szoros volt, sokáig fej-fej mellett haladtak a bírálat során, írta a katasztrófavédelem.

Mit kell tudni a pályázatról?

Dr. Balogh Imre, az egykori Nehézipari Minisztérium néhai főosztályvezetője elkötelezett pártolója volt a tűzvédelmi szakterületnek. Özvegye neki állított emléket akkor, amikor 2000. június 23-án megállapodást kötött a főigazgatósággal és egy meghatározott összeget ajánlott fel, hogy abból elkészüljön a pályázat díja, egy bevésés nélküli aranygyűrű. A díjat minden év júniusában adják át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!