Közélet

2017.05.12. 08:01

Újabb idegen nyelv, ezúttal a német teszi próbára a diákokat

A csütörtöki angol nyelv után ezúttal németből vizsgáznak végzőseink.

kemma.hu

A németérettségi középszinten 180 perces, emelten 240. Mindkét szinten szabad nyomtatott szótárt hasznáni a negyedik, íráskészség résznél. A középszintű vizsga az Európa Tanács skálája B1 szintjének, az emelt szintű a B2 szintjének felel meg.

A közép- és az emelt szint közötti különbség az adott téma megközelítési módjában, a szövegek terjedelmében, tartalmi és nyelvi komplexitásában, valamint a feladatok eltérő nehézségi fokában jelenik meg.

Az írásbelin a különböző vizsgarészek értékelése egymástól független, és minden részben csak a célzottan mért készséget értékelik.

Középszinten az olvasott szöveg értésére 60 perc, majd a nyelvhelyességre fél óra jut. Egy 15 perces szünet után a 30 perces hallott szöveg értése feladat következik, majd a 60 perces íráskészség. Emelt szinten ugyanez a menetrend, de ott a feladatokra sorrendben 70, 50, 30 és 90 perc jut, számolt be az eduline.hu.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!