Közélet

2017.05.09. 14:01

Tíz éremmel érkeztek haza a környei gazdák a pálinkaversenyről

Címkék#Környe

A korábbi évhez képest kétszerannyi, összesen 715 minta érkezett a rangos versenyre, amelynek eredményhirdetését a Gyulai Pálinkafesztiválon tartották.

Zs. K.

Több mint egy évtizede a faluból még egyedül Méri János mérette meg magát sikerrel a Brillante Pálinka- és Párlatversenyen, pár esztendeje csatlakozott hozzá Török Mihály és Lengyel Róbert, tavaly Haász József, idén pedig már Prekob György is.

A neves mustrára a honi gazdák mellett neveztek Szerbiából, Szlovákiából és Romániából is, a zsűri értékelése szerint aranyérmet 68, ezüstérmet 127, bronzérmet 165 párlat érdemelt ki. A környeiek közül Méri János szerepelt a legsikeresebben, diópárlatát és Irsai Olivér pálinkáját ezüst, almapárlatát bronz minősítésűre értékelte a zsűri.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Tíz mintájuk kapott pozitív minősítést a rangos pálinkaversenyen
[/caption]

Haász József ágyas almapálinkája ezüst, Irsai Olivér és almapárlata bronz minősítéssel zárt, Török Mihály pirosbélű és sárga vilmoskörtéje szintén bronz minősítést ért el, valamint Lengyel Róbert (Irsai Olivér) és Prekob György (alma) is bronz oklevelet vehetett át az eredményhirdetésen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!