Közélet

2017.05.28. 12:29

Tatabányai írópalánta a megyei könyvtárban

Címkék#Tatabánya

Tomcsik Nóra mutatta be készülő regényfolyamának első kötetét a József Attila Megyei és Városi Könyvtárban. Az internetes naplójában már közölt néhány részletet a készülő és már megjelent Változások kora és az Elveszett ifjúság című kötetből.

Veizer Tamás

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Tomcsik Nóra (Fotó: P. A.)
[/caption]A fiatal írópalánta nem érkezett üres kézzel olvasói közé: idézetekkel, néhány fejezet másolatával igyekezett megismertetni főhőseit. Tomcsik Nóra négykötetesre tervezett regényfolyama az első világháború előtti időszakban, a boldog békeidőkben kezdődik, felvillantva az angol arisztokrácia életét, ám mintegy korképet is festve az akkori világról. A hősök belesodródva a háborúba, maguk is megváltoznak, akárcsak a háború poklát megjárt Anglia és a brit birodalom.

Tomcsik Nóra a regény első változatát még 15 évesen írta: azóta vele együtt megváltozott a regény mondandója is. Az eredetileg romantikus hangvételű regényt átdolgozta, a hősei keményebb karaktert kaptak. Szerkezetében is változtatott: az eseményeket a szereplők szemszögéből mutatja be, a fejezetek címei is ezt tükrözik. Az író a társadalmi regény mellett ifjúsági könyvet is írt, amely a mese mellett a fantasy világába kalauzolja olvasóját. A második kötet még az idén napvilágot lát majd.

A könyvtárban megrendezett bemutató házigazdája Kisné Anda Klára volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!