Közélet

2017.05.26. 06:33

Megveszik a volt OTP-fiókot Kisbéren

Címkék#kisbér

A kisbéri képviselő-testület úgy határozott, hogy felhatalmazza a polgármestert arra, hogy bruttó 23 millió forintért a város megvegye a volt OTP-fiókot, s az erről szóló szerződést aláírja. Azt később döntik el, hogy miként hasznosítják majd az ingatlant.

P. P.

Az OTP Bank Nyrt. hónapokkal ezelőtt kínálta először eladásra a tulajdonában lévő ingatlant, ahol korábban a helyi fiókjuk működött. A 208 négyzetméternyi házrész abban az épületben van, ahol a művelődési ház is. A képviselő-testület korábban bruttó 18 millió forintos vételi ajánlatot tett, de erre azt a választ kapták, hogy az eladó által készíttetett értékbecslés alapján az ingatlan minimum 23 millió forintot ér, ennél kevesebbért nem adják.

Az önkormányzat által készíttetett értékbecslés végeredménye is hasonló volt, így a nemzeti vagyonról szóló törvény előírásai alapján létrejöhet az adásvételi szerződés, ha az OTP Bank Nyrt. is így akarja. Ez a 23 millió forint egyébként a város rendelkezésére áll, az összeg részét képezi az idei költségvetésnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!