Közélet

2017.05.22. 18:41

Megható üzenet a Himalájából: „...szerelmes, boldog és hálás ember vagyok”

Suhajda Szilárd, volt esztergomi főiskolás Klein Dáviddal együtt a megfelelő időjárási ablakra vár, hogy magyar mászókként először, oxigénpalack nélkül hódítsák meg a világ legmagasabb hegyét. A csúcsmászás előtt Szilárd őszintén vallott kételyeiről, érzéseiről.

kemma.hu

Facebook-posztja tanúsága szerint Szilárd maga is tisztában van a veszéllyel, hiszen, mint írja, megígérhetik, hogy vigyáznak, de valójában nem tudhatják, mi fog történni.

- Hinni akarom és tudom, hogy bennem van a szükséges erő, a kitartás, a tudás; hogy képes vagyok végigcsinálni, hogy képes vagyok feljutni, túlélni és visszatérni! És hiszem, hogy adja az Ég, hogy szerencsénk legyen! Merthogy az is kell! Jó szerencse! Szerencsés vagyok. Szerencsés ember és szerencsés férfi. Tudjátok, hogy mi a legnagyobb támogatás, a legértékesebb kincs, amit magammal hozhattam a Mount Everestre? Hogy miért vagyok ilyen szerencsés, hogy így indulhattam el? Mert szerelmes, boldog és hálás ember vagyok. Így könnyű. Köszönöm Nektek! - tette hozzá többek között.

Szilárd teljes posztja:

A magyar mászók a közelmúltban lenyűgöző 360 fokos fotókat is küldtek a Himalájából, amelynek 8848 méter magas csúcsát oxigénpalack nélkül még egy magyar sem mászta meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!