Közélet

2017.05.25. 16:12

KutatóCafé: ahova nem a kávé, hanem a közösség miatt járunk

Címkék#Tatabánya

A Peron Music Alapítvány Boldogítók projektjének első szakmai találkozóját Tegyük fel MI a kérdéseket! címmel rendezték meg.

Sz. Sz.

A közelmúltban Tatabányán megrendezett KutatóCafé témája az önkéntesség volt, a programra a civil szervezetek képviselői, az állami intézmények dolgozói és az önkéntességre nyitott fiatalok kaptak meghívást.

A kötetlen beszélgetés során a résztvevőknek megosztották egymással gondolataikat, tapasztalataikat, ezzel nemcsak személyes tudásukat gyarapították, hanem részt vettek a Peron Music Alapítvány önkéntesség témakörben tervezett kutatásában is.

A szervezők álláspontja az, hogy a kérdés megfogalmazása gondolkodásra és állásfoglalásra sarkall, egy jó kérdés megfogalmazásával egyúttal meg is válaszoljuk azt. A megfogalmazott kérdéseket a nyárra ütemezett kutatásuk során fogják felhasználni.

A program lebonyolításában részt vett az Új Nemzedék közösségi tér, valamint az NMI Kft. is, amelyek az Alapítvány mellet szintén élen járnak a megyei önkéntesség szervezésében.

Legközelebb a KutatóCafé 2 a kérdések helyett a válaszokra és a lehetséges megoldásokra helyezi a hangsúlyt, ahol mélyebb vizsgálat alá esik majd az önkéntesés és a segítségnyújtás mikéntje.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!