Közélet

2017.05.20. 08:48

Fennállásának 55. évfordulóját ünnepli idén a mocsai óvoda

Címkék#Mocsa

A település óvodája 2017-ben ünnepli fennállásának 55 évfordulóját, melyet június 2-án ünnepel meg a szülőkkel és gyerekekkel közösen az intézmény.

N. T.

1962-ben kezdte meg a működését a helyi óvoda, ahol kezdetben 2, majd később 4 csoport is működött. Napjainkban 59 gyermek jár három csoportba, azonban az idei beíratásoknak köszönhetően jövőre 68-ra bővül a létszám. 2012-ben az ötvenéves évfordulón vette fel a Mocsai Kiscsillag Óvoda nevet az intézmény.

Az elmúlt öt évben önkormányzati forrásból megújultak a nyílászárók és megtörtént a villanyhálózat teljes körű cseréje is.

2014-ben pályázott az intézmény a zöld óvoda címre, melyet elnyert és idén újra pályázik a címre. Az 55 éves évforduló alkalmával 55 zöld lufit engednek a levegőbe a gyerekek, szimbolizálva a jubileumi évet, és hogy tagja a zöld óvoda programnak az intézmény.

– Még idén pályázati forrásból megújul az óvoda udvara. Az elnyert pénzből új udvari játékokat szerzünk be, valamint térkövezést tervezünk és megújul a külső kerítés is – mondta Jurán Jánosné óvodavezető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!