Közélet

2017.05.29. 12:38

Felújítják az újvárosi bölcsődét

Címkék#Tatabánya

Több mint 300 millió forintos uniós támogatással alakítanak ki többek között babakocsi-tárolót, de az akadálymentesítést is megoldják a Tatabányai Egyesített Bölcsődék székhelyintézményében.

kemma.hu

A Tatabányai Egyesített Bölcsődék Újváros központjában található székhelyintézmény épülete az 1970-es években épült, jelenleg 10 csoporttal működik, összesen 108 gyermeket látnak el. Ahogy az önkormányzat sajtóközleményéből megtudtuk, nagy felújítás előtt áll az intézmény.

A „Bölcsődefejlesztés Tatabányán I.” című, uniós projektben megvalósuló fejlesztés külön figyel a szegényebb családokra, a hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő közösségekre, az esélyegyenlőség elvét szem előtt tartva –  tudtuk meg.

Az energiahatékonysági intézkedések keretében a rendszeresen beázó helyett új tetőt alakítanak ki, továbbá kicserélik a nyílászárókat és homlokzati szigetelést is kap a bölcsőde. Akadálymentessé alakítják a pavilonok bejáratait, babakocsi-tároló, új szélfogó és előtető is épül. A csoportszobákba új, antibakteriális PVC-burkolat kerül, és kicserélik a beépített szekrényeket.

Felújítják a vizesblokkokat, kicserélik a víz-, szennyvíz-, valamint a fűtési és villamosvezetékeket is, új és szabályozható radiátorokat építenek be. A gyerekeket sószoba várja majd a jövőben.

A bölcsődébe új eszközök is kerülnek, így például a gyermeki kreativitás megőrzésének és kibontakoztatásának érdekében csoportszobai játékok, de nagy hangsúlyt fektetnek a mozgásfejlődést segítő és a mozgásigényt kielégítő eszközök beszerzésére is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!