Közélet

2017.05.04. 06:02

Farkas Jánosra emlékeznek május derekán Leányváron

Címkék#Leányvár

Az idén lesz ötödik éve annak, hogy a helyi művelődési ház felvette Farkas János nevét. Ebből az alkalomból ünnepi megemlékezést szerveznek május 13-án 15 órakor az intézményben.

B. Cs.

Köszöntőt mond Hanzelik Gábor polgármester, majd az óvodások adnak elő egy rövid műsort. Az általános iskolások Farkas Jánosné Zsóka néni Adósság című jelenetét adják elő, majd felhangzik az intézmény névadójának Fundámentum című verse is.

Farkas János 1967-ig tanított a leányvári általános iskolában, majd feleségével együtt elköltöztek a településről. Az itt töltött éveik alatt alapították meg az amatőr színjátszó kört, egybefogva az akkori helyi gyerekeket.

Közülük többen is betöltötték már a 70. életévüket és a mai napig a településen élnek. Jó szívvel emlékeznek vissza az akkori színielőadásokra. A felhangzó vers János bácsi tollából került ki, aki valószínűleg önmagáról írta a sorokat.

Ebben az alkotásban fogalmazta meg azt: nagyon örül annak, hogy ennek a közösségnek, a helyi művelődésnek az alappillére, formálója lett, aki csendben, háttérbe húzódva teszi a dolgát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!