Közélet

2017.05.19. 06:05

Egy éve gyógyít az angol orvos Kömlődön

Címkék#Kömlőd

Júliusban lesz egy éve annak, hogy az Angliából hazatelepülő orvost, dr. Lobmayer Pétert választotta meg a falu képviselő-testülete háziorvosnak.

W. Zs.

Júniusban egy értékelő ívet küldenek ki minden kömlődi portára, amelyben minden lakó megválaszolhatja, mennyire elégedett az egészségügy helyi színvonalával.

– Egy fejlődő közösségről beszélhetünk, amelyik nyitott a változásra – az egészség terén is – mondta el az orvos. – Az egyik célom a település polgáraival összefogva az, hogy kidolgozzak egy egészségtervet, amely remélem, hasznos közös munka lesz a vezetés, a település lakosai és köztem. Tudom, hogy az egészség nem a rendelőben keletkezik. Az egészség az életmódban, az egyéni attitűdökben, az érzelmi hozzáállásban, a közösségi örömökben, az összetartozásban és egymás segítésében érhető el. A betegség alapvetően ezeknek a hiányosságaiból fakad.

Természetesen van gyakorlati oka is a választásnak: a doktor olyan programban vesz részt, amelynek feltétele, hogy tartósan be nem töltött praxist vegyen át. A kömlődi épp egy ilyen lehetőség volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!