Közélet

2017.05.18. 06:07

Azt beszélik – Csép

Hírek a településről.

P. P.

Két éve lesz, hogy nincs ovi

Szeptemberben lesz két éve, hogy nem kezdődhet új nevelési év a község óvodájában. A kicsik azóta Nagyigmándra járnak. Jelenleg heten szállnak fel reggelenként az autóbuszra Fábiánné Nemes Katalin óvónővel és a hivatalos segítővel, Jakab Károlynével együtt. Mivel az épület hónapok óta üresen áll, jelentős mértékben romlott az állaga.

Szétfagyott a vízvezeték

A település főutcáján, a művelődési ház közelében áll az úgynevezett Balogh-kúria, mely jelenleg egy győri cég tulajdonában van. Történelmi falait szépen felújították, de a melléképület szerelvényeit nem cserélték ki. Valószínűleg ezért fagyott szét az ottani vízvezeték, ami miatt jelentős kár keletkezett.

Népszerű író járt a könyvtárban

Néhány héttel ezelőtt is kerültek új könyvek a községi könyvtárba, ahol időnként író-olvasó találkozókat tartanak. Legutóbb Szabó T. Anna költőnő volt a vendégük, de járt már nálunk a népszerű író, Leslie L. Lawrence, alias Lőrinc L. László is.

Nehezen viselik, ha büdös van

Több mint egy éve már, hogy a községben is elkészült a szennyvízcsatorna-hálózat. Egy időben építették ki az etei és a tárkányi rendszerrel. A három település szennyvizét viszont itt tisztítják meg, a falu szélén. Ám bármennyire is korszerű a biológiai szennyvíztisztító, időnként förtelmes bűz terjeng a faluban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!