Közélet

2017.05.16. 08:14

Aranyos és meghitt köszöntés Szanyi Petrának

Címkék#Kecskéd

Kecskédi otthonában köszöntötte fel a téli világjátékokon remeklő Szanyi Petrát a születésnapján Grúber Zoltán polgármester.

W. Zs.

Grúber Zoltán polgármester valamint Wittmann Csaba alpolgármester felkereste kecskédi otthonában Szanyi Petra alpesi síelésben aranyérmet szerzett olimpikont és személyesen is gratuláltak neki az elért sportsikerekért.

A település vezetői oklevelet valamint egy csokor virágot adtak át Petrának, elismerésük jeléül pedig egy tortával is köszönetet mondtak. A Szanyi család sem maradt tétlen, a támogatásért cserébe megajándékozták a prominens személyeket, sőt egy dedikált pólót is átadott Petra. Egyébként Kecskéd első embere és az olimpikon hamar megtalálta a közös hangot, mindketten éremgyűjtők. Grúber Zoltán a pénznemekre, Petra pedig a sportkitüntetésekre összpontosít.

Mint ismert, a Speciális Olimpia Téli Világjátékokon szerezte meg Petra a szenzációs elismerést. A március végén Ausztriában rendezett versenyen 105 ország 2800 értelmi fogyatékos sportolója vett részt és a kömlődi Hegyháti Alajos oktatási intézmény egykori és jelenlegi tanulója bajnoki címmel térhetett haza.

Edzője, a Dadon élő Molnár Sándor is részt vett a családi hangulatú ünnepségen. Elárulta a titkot: három évig speciális módszerekkel készültek a nagy megmérettetésre. Most új céljaik vannak, kerékpárban és úszásban is szeretnének a csúcsra jutni a megye speciális olimpikonjai, akiknek örök élményt jelentett a verseny és az ünnepi fogadás.

– Mi bizakodtunk, de hittük is és nem is, hogy valóban medáliával tér haza a lányunk. Az eredményhirdetésnél el sem akartuk hinni, hogy aranyérmes lett, de most nagyon boldogok és büszkék vagyunk – mondta Szanyi István, Petra édesapja. 

– Természetesen szeretnék még olimpián részt venni – tudtuk meg a fiatal sportolótól. – Az olimpia inkább Petra személyiségében hozott pozitív változásokat – értékelte versenyzőjét Molnár Sándor. Grúber Zoltán otthonában gratulált az olimpikon Petrának -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!