Közélet

2017.05.05. 08:17

200 ovist neveltek biztonságra a rendőrök

Címkék#Tatabánya

Négy óvoda nyolc csoportjának gyermekei oldottak meg ügyességi és elméleti gyakorlatokat a rendőrség balesetmegelőzési bizottságának szervezésében.

W. Zs.

Csaknem kétszáz gyerek vett részt a Tatabányai Otthon Segítünk Alapítvány és a megyei rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési bizottsága szervezésében megtartott a Biztonságos közlekedésre nevelés az óvodában című, nyílt nappal egybekötött vizsgaprogramon. A gyalogos közlekedés mellett a biztonsági óvintézkedések, főként a láthatóság került fókuszba.

A látványos bemutatóknak és játékos közlekedési feladatoknak a Földi Imre Sportcsarnok és környéke adott otthont. Az első alkalom tavaly volt, az idei a második. Az eltelt egy év elegendő időt biztosított arra, hogy értékeljék a felkészítést. Utóbbi programok a rendőrség, a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat és a Tatabányai Szabadidősport Szövetség szervezésében jöttek létre.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] A Lila óvodások is ügyeskedtek tegnap a tatabányai Földi Imre Sportcsarnokban (Fotó: MW)
[/caption]

Az egyik fő támogató, a BD képviseletében Szűcs Gábor volt jelen. A megyeszékhelyi fecskendőgyár 2010 óta támogatja az alapítványt, hiszen alapértékei között szerepel a törődés és a tisztelet.

További részletek a pénteki 24 Órában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!