Közélet

2017.04.17. 14:39

Újszülötteket köszöntöttek a komáromi városházán

Tizenhárom kisfiút és tizennégy kislányt köszöntött a városháza dísztermében dr. Molnár Attila polgármester, dr. Kreft-Horváth Loránd alpolgármester és Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője a hagyományos babaköszöntőn.

N. T.

2014-ben dr. Molnár Attila kezdeményezte, hogy negyedévente köszöntse a városvezetés a komáromi újszülötteket és szüleiket a városházán. Ilyenkor egy-egy szál rózsát kapnak az édesanyák, valamint minden családnak ajándékcsomagot adnak át, ami babaápolási termékeket tartalmaz. Az önkormányzat emellett egyszeri százezer forintos kelengyepénzzel járul hozzá a családbővítéshez.

– Komárom gondoskodó önkormányzat, hiszen évről évre azt tapasztaljuk, hogy nő a gyerekvállalási kedv – mondta a polgármester. Dr. Molnár Attila hozzátette: míg 2006 környékén száz baba látott napvilágot, addig 2016-ban csaknem kétszáz bébi született a városban.

Czunyiné dr. Bertalan Judit elmondta: az önkormányzat arra törekszik, hogy Komárom egy élhető és szerethető város legyen, ahol érdemes élni és minél több gyermeket vállalni.

N. T. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!