Közélet

2017.04.14. 08:14

Tárkányi programajánló

Címkék#Tárkány

Locsolóbálra, falunapra, esetleg májusfát állítani látogatna a faluba? Akkor ne hagyja ki ezt a cikket!

P. P.

A falu legjei

Tárkány legidősebb asszonya Lőricz Pálné, aki betöltötte már 96. életévét. A férfiak közül Piszton Imre született legkorábban, ő ebben az esztendőben ünnepli a 85. életévét. A legrégebb óta együtt élő házaspár Pintér Károly és Pintér Károlyné született Németh Piroska, akik 1958. november 29-én esküdtek meg.

Locsolóbál

Nem csak a történelmi eseményekre emlékeznek a falu lakói a pirosbetűs ünnepeken, de a népi hagyományokat is aktívan ápolják. Ennek jegyében rendezi meg a helyi sportegyesület április 16-án, vasárnap 20 órától a locsolóbált, melynek a helyszíne ebben az évben is a művelődési ház lesz.

Májfaállítás

Az idén nem május legelső napján, hanem április 29-én, szombaton állítanak májfát a futballpálya, az új játszótér és az önkéntes tűzoltók szertárának közelében, amit a régi hagyományok szerint díszítenek fel.

Nyári falunap

Május utolsó vasárnapján az idén is megtartják a mindig nagy sikert arató gyereknapi rendezvényeket, azt követően pedig a nyár első hónapjában nem terveznek közösségi programokat. Nem kell viszont sokáig várni a következőre, mert július elsején lesz a falunap, aminek előkészítésével már most is foglalkoznak.

Felvonulás helyett

Az önkormányzati képviselő-testület az idei rendezvénytervük összeállításakor úgy határozott, hogy ebben az évben ősszel nem lesz szüreti felvonulás településükön. Helyette olyan lovas programokat tartanak, amelyek különösen népszerűek voltak az elmúlt években is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!