Közélet

2017.04.22. 07:28

Különleges programokkal csábít a falunap

Július 22-én tartják a kisigmándi falunapot.

N. T.

Miserend

A Szent Kereszt felmagasztalása római katolikus templomban minden szombaton Simonics Péter várja a híveket szentmisére, a nyári időszakban 16 órakor, a téli időszakban pedig 15 órakor. A református istentiszteletre Sugárné Damó Márta lelkész várja a gyülekezeti tagokat minden hónap második és utolsó vasárnapján 11 órakor a református templomba.

Falunap

Minden település életében fontos helyi ünnep a falunap. Ilyenkor összegyűlnek a falu lakosai, hogy megálljanak egy pillanatra a napi rohanásban, örüljenek az életnek és örüljenek egymásnak. Az önkormányzat a hagyományokhoz hűen, július 22-én várja a kikapcsolódni vágyókat a közös ünnepre.

Idén is különleges programokkal készülnek a szervezők, azonban a végleges programokról csak április végén egyeztetnek a település vezetői. Az viszont biztos, hogy idén is a kicsik és a nagyok egyaránt megtalálják a számukra legmegfelelőbb programokat.

Településkép

Az önkormányzat minden évben szépíti és fejleszti a települést és környezetét. Az elmúlt időszakban megújult a falu központja, ahol már egy csodálatos, virágokkal és fákkal díszített park fogadja az idelátogatókat. A községben található négy buszmegállóból három fedett és mindegyik környezete parkosított és sokszínű virággal van csinosítva.

A község vezetése emellett minden évben utcákat és járdákat újít fel, ennek köszönhetően a legtöbb járda már térköves és a legtöbb út aszfaltos a településen. Idén az Ady Endre és a Dózsa György utcában zajlanak majd a munkálatok, ahol új burkolatot kap mindkét utca, valamint a járdák és a kapubejárók is megújulnak.

Címkék#Kisigmánd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!