Közélet

2017.04.13. 07:00

Közlekedésbiztonsági kupán versenyeztek a középiskolások

Középiskolás közlekedésbiztonsági kupát szervezett a megyei rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési bizottsága.

Zs. K.

A vetélkedés célja a középiskolás tanulók helyes közlekedésre nevelése, közlekedési ismereteik bővítése, balesetmentes közlekedésük elősegítése volt. A megyei döntőre összesen 25 diák nevezett.

A jelentkezőket Buóczné Miklán Erzsébet, a megyei baleset-megelőzési bizottság titkára köszöntötte a tatabányai Réti úton található Vizsgacentrumban.

A közlekedési felügyelőség munkatársai közreműködésével a segédmotorkerékpár és a kerékpár kategóriákban indulók kezdték a gyakorlati feladatokat, amíg a személygépkocsi kategóriában versenyzők elméleti teszteket töltöttek.

Kerékpárral Máté Petra (Mocsa) bizonyult a legjobbnak, a segédmotorkerékpár versenyt Molnár Máté (Tata) nyerte, a személyautóval történő ügyességi versenyen pedig Pacsmag Patrik (Dorog) teljesített a legmagasabb pontszámmal.

Ők részt vehetnek az április 25–27-ig tartó országos közlekedésbiztonsági kupán, de a dobogós helyezést elért diákok is jutalmat kaptak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!