Közélet

2017.04.16. 12:23

Az esztergomi önkormányzat sem hagyja annyiban a tinik veszélyes játékát

A polgárőrséget, a rendőrséget, a járási hivatalt, a közterület-felügyeletet, a közbiztonsági referenst és a hoteltulajdonost bevonva igyekeznek megálljt parancsolni a tiniknek, akik egy félkész esztergomi hotel tetején mászkálnak.

kemma.hu

Közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe az esztergomi önkormányzat a félkész hotel tetején mászkáló fiatalokkal és azzal kapcsolatban, hogy mit tesznek a veszélyes helyzet megszüntetése érdekében.

Mint írták, a jelenlegi vagyoni állapotok szerint a Mária Valéria Business Hotel Szállodaipari Kft. tulajdonában lévő 5550 négyzetméteres nagyságú felépítmény tetején sétálgattak a fiatalok. (Az ingatlannál csak a telek a közös tulajdonú. Az önkormányzatnak a telektulajdona mellett csak a mélygarázsban van tulajdona.)

Romanek Etelka polgármester április 11-én levélben fordult a polgárőrséghez és a rendőrséghez is. Az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület elnökétől, Bodrogai Sándortól és Debreczeni István rendőrkapitánytól is az elkerített terület fokozott ellenőrzéséhez kért szakmai segítséget.

A rendőrkapitányság máris ígéretet tett a járőrszolgálat sűrítésére a környéken. A polgármester ezen felül a közterület-felügyelőket, illetve az önkormányzat közbiztonsági referensét is bevonta az ügybe, illetve kamerák kihelyezését kéri a tulajdonosoktól.

A hatósági eljárás megindítását pedig a hatályos jogszabály alapján – közbiztonsági érdekből – indította el a polgármester az esztergomi járási hivatalnál.

A polgármester a ZÖLD-ÚT Esztergom Kft.-t is megkereste azzal, hogy a Táncsics M. úti félkész szálloda- és mélygarázsépület kerítését vizsgálja felül, illetve a hiányzó kerítés szakaszokat – az élet- és vagyonvédelem érdekében – soron kívül pótolja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!