Közélet

2017.04.01. 17:22

Átalakítják az urnafalat a piszkei temetőben

Címkék#Lábatlan

Lábatlan két temetőjében az elmúlt esztendőben összesen negyvennégy – harmincegy urnás és tizenhárom koporsós – temetés volt.

F. K.

Többek közt ezen adatok is szerepeltek abban az összegzésben, amelyet a szolgáltatást végző cég, a Léthé Temetkezési Kft. ügyvezetője, Lakházi Zsolt tett le az önkormányzati képviselők asztalára. Kiderült az is, hogy a piszkei temető urnafalának tervezett átalakítására nem maradt pénzügyi kerete a kft.-nek. Ennek egyik oka az volt, hogy a helyi kirendeltség üzemeltetési költségei nem várt mértékben emelkedtek. Az átalakítást várhatóan ebben az évben el tudja végezni a Léthé.

Szóba került: a temetkezési törvény változásai a korábbiaknál nagyobb adminisztrációs terhet jelentenek, ezért a cég komoly fejlesztést tervez irányítási rendszerében. Szintén korszerűsödni fog a szolgáltatáshoz szükséges eszközpark. Lakházi Zsolt jelezte, hogy munkájukkal kapcsolatban 2016-ban sem önkormányzati, sem lakossági kifogás nem jutott el hozzájuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!