Közélet

2017.03.03. 10:56

Élelmiszert adományozott az ácsi Természetjáró Bakancsos Klub

A mogyorósbányai családnak minden segítség jól jön. A klub folyamatosan várja kupakokat, mert még több családon szeretnének segíteni.

N. T.

Korábban is segítettek már az ácsi Természetjáró Bakancsos Klub tagjai a mogyorósbányai családnak, akiknek legutóbb több zsáknyi kupakot juttattak el az önzetlen segítők.

Sárosi Bertalan izomsorvadásban szenved születése óta, akit édesanyja egyedül nevel, így minden segítség jól jön a családnak. Az egyesület tagjai a napokban kapták a hírt, hogy nincs mit enniük, gyorsan léptek és már néhány óra leforgása alatt akkora mennyiségű élelmiszer gyűlt össze, hogy útnak is indultak Bertiékhez.

– Mindig segítünk, ha tudunk és van rá lehetőségünk – mondta Tóth János az egyesület vezetője. – A klub folyamatosan várja továbbra is a kupakokat, hiszen az észak-komáromi hároméves Szofinak és édesanyjának is szükség van minden segítségre. A kislánynál januárban egy vérvételen derült ki, hogy leukémiás, de szerencsére még gyógyítható fázisban van a betegsége. A gyűjtéssel segítik a családot, hiszen anyukája őt is egyedül neveli, így munkáját is ott kellett hagynia.

A kupakok leadhatóak az ácsi Bartók Béla Művelődési Házban és a Piskóta kávéházban is átveszik őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!