Közélet

2017.01.03. 12:40

Rongálók miatt lesz hidegebb Tatabányán

Címkék#oroszlány

Ismeretlenek rongálták meg több helyen a távhővezetéket Tatabányán. Csütörtökön csökkentik a fűtésszolgáltatást a javítás idejére, a lakásokban két fokkal lesz hidegebb.

kemma.hu

A T-Szol Zrt. tájékoztatása szerint a további károk elhárítása érdekében és a közelgő nagy hidegre való tekintettel a lehető leghamarabb megkezdik a javítási munkálatokat. Január 5-én a hajnali óráktól – Óváros kivételével – valamennyi érintett városrészben csökkentett fűtésszolgáltatásra kell számítani körülbelül este 6 óráig.

Az időjárás-előrejelzés szerint péntektől mínusz tíz fok alatti fagyokra is lehet számítani, éppen ezért kezdik meg csütörtökön a sérült szerelvények cseréjét. A munkavégzés idejére a négy gerincvezetékből kettőt el kell zárniuk, ezért a megszokottnál alacsonyabb lesz a radiátorok és a meleg víz hőmérséklete. A csökkentett fűtésszolgáltatás várhatóan 2 Celsius-fokos hőmérséklet-csökkenést okoz majd a lakásokban, de fontos tudni, hogy egy otthon sem válik fűtetlenné.

Kiemelték: a szakemberek minden tőlük telhetőt meg fognak tenni annak érdekében, hogy mihamarabb helyreállítsák a károkat, a megszokott fűtés- és melegvíz-szolgáltatás előreláthatólag január 5-én 18 órára áll helyre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!