Közélet

2017.01.08. 17:44

Közmeghallgatást tartottak az agostyáni kerékpárúttal kapcsolatban

Címkék#Tata

A közút mellett fut majd a 2,25 méter széles bringaút.

tata.hu

Közmeghallgatást tartott a Városháza dísztermében a KEM Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Útügyi Osztálya, a tervezett, Tata - Agostyán közötti kerékpárút építésével kapcsolatban.

Szabóné Csernai Éva, az Úthálózat Kft. ügyvezetője, a kerékpárút tervezője, a közmeghallgatáson elmondta: a kerékpárút az agostyáni vasúti átjárótól indul, és az országos közút mellett fog épülni. A szélessége 2,25 méter, a hosszúsága pedig 3378 méter lesz.

Michl József a helyszínen arról nyilatkozott, hogy több alkalommal szerveztek már fórumot Tata közlekedésfejlesztési kérdéseivel kapcsolatban, Agostyánban külön is volt egy lakossági fórum a közelmúltban, amikor a kerékpárútról egyeztettek.

- Városunknak elengedhetetlenül fontos ez a fejlesztés a jó és biztonságos, kerékpáros illetve gyalogos közlekedés szempontjából, és nemcsak az agostyániaknak, hanem az újhegyieknek is sokat jelent ez a lehetőség – tette hozzá a polgármester.

A helyszínen a tervismertetést követően válaszoltak a jelenlévők kérdéseire. Az általános témákon túl, bárki tanulmányozhatta a tervrajzokat, és feltehette személyes kérdéseit is az építéssel kapcsolatban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!