Közélet

2017.01.02. 15:27

Két új focipályával fejlődhet a komáromi sport

Egy kisméretű a Szőnyi Bozsik József Általános Iskola udvarán, egy nagy pedig a koppánymonostori Berecz Dezső Sporttelepen épülhet.

komaromhirado.hu

<extrKét új labdarúgó-pálya építése kezdődhet meg Komáromban, köszönhetően a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) LSZ Országos Pályaépítési Programjának is. Egy kisméretű a Szőnyi Bozsik József Általános Iskola udvarán, egy nagy pedig a koppánymonostori Berecz Dezső Sporttelepen épülhet.

A komaromhirado.hu beszámolója szerint a kisméretű rekortán pálya tavasszal épülhet a Bozsik-iskola udvarán, az erre kiírt pályázaton már ugyanis nyert az városvezetés. A beruházás várható költsége csaknem negyven millió forint, aminek a harminc százalékos önrészét fizeti az önkormányzat, illetve közvetítenie kell azt a céget, amely a pályaépítéshez szükséges TAO-forrást biztosítani fogja. Tavasszal kezdődhet meg a 22x42 méteres rekortán borítású pálya építése, az iskola déli oldalán található kézilabda-pálya helyén. A vonalak felfestése, valamint a kapuk és palánkok kiépítése után kézilabda, kosárlabda és futball játékokra is alkalmas lesz a játéktér, így újra lehetőség nyílik a testnevelés órákat és a délutáni sportfoglalkozásokat az udvaron tartani.

Emellett a beruházás mellett az önkormányzat egy nagyméretű műfüves pálya építésére is pályázott korábban és nyert el támogatást. A koppánymonostori Berecz Dezső Sporttelepen egy 111x72 méteres műfüves pályát kíván megvalósítani a városvezetés. A beruházás várható költsége mintegy százötven millió forint, aminek kiadásaihoz itt is közvetítenie kell az önkormányzatnak azokat a cégeket, amelyek a szükséges TAO-forrást az MLSZ részére biztosítják, valamint ennek is a harminc százalékos önrészét adja Komárom. A kivitelezés akkor kezdődhet meg, ha az önkormányzat által közvetített cég vagy cégek TAO-támogatása az MLSZ-hez beérkezik. A forrást biztosító vállalkozások átadása jelenleg folyamatban van.

komaromhirado.hu -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!