Közélet

2017.01.11. 16:54

71 boltból 31-ben talált szabálytalanságot a fogyasztóvédelem

Az áruházláncok mellett a hús-, a játék- és a ruházati boltokat ellenőrizték a megyében.

MTI

Decemberi ellenőrzései során 71 elárusítóhelyből 31 üzletben talált szabálytalanságot a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal műszaki engedélyezési és fogyasztóvédelmi főosztálya - mondta el szerdán a hivatal főosztályvezetője tatabányai sajtótájékoztatóján.

Bures Gabriella tájékoztatása szerint az áruházláncok mellett a hús, a játék és a ruházati boltokat ellenőrizték. A vizsgálatok során négy balesetveszélyes fényfüzért találtak, jellemzően távol-keleti üzletekben, kivonattak a forgalomból 2 áramütés veszélyével fenyegető reflektort, illetve egy filctollat és két játékot, melyek egészségre veszélyes anyagokat tartalmaztak.

Előfordult, hogy nem is az akciós árat számolták, illetve kifizettették a vásárlóval az akcióban ajándékként szereplő árucikket.
Az ünnepek előtti ellenőrzések során a fogyasztóvédelem összesen 1,5 millió forintos bírságot szabott ki.

Az első alkalommal mulasztó kisvállalkozásokat nem bírságolták, hanem felszólították a jogkövető magatartásra, illetve az adminisztratív, kisebb hibákat a helyszínen következmények nélkül javítani lehetett - ismertette a főosztályvezető.

További részletek a 24 Óra csütörtöki számában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!