Közélet

2016.10.27. 11:18

Újabb strandfürdő és szabadidőpark épül a megyében

Címkék#bábolna

Az elmúlt időszakban a termálvíz távvezetékek építését és a kutak elektromos ellátását biztosító kábel telepítését végezte a kivitelező. A bábolnai fürdő építése az engedélyeztetés és a kiviteli tervek elkészítése után, akár már tavasszal megkezdődhet – írja a komaromhirado.hu

kemma.hu

A városi sportcsarnok melletti 10-11 hektáros zöld területen egy szabadidőpark és strandfürdő megvalósításáról döntött korábban a bábolnai önkormányzat. Ezt követően elkezdte a városvezetés a projekt előkészítését, az elmúlt két hónapban pedig már a termál kutaktól induló termálvíz távvezetékek építését, a kút körzetek kialakítását és a kutak elektromos ellátását biztosító kábel telepítését végezték a szakemberek.

– A strandfürdő engedélyezési tervdokumentációjának összeállítása a végső stádiumban van, melyet október végén, legkésőbb november elején az önkormányzat benyújt az illetékes építésügyi hatósághoz – mondta a Helyi Híradóknak Antos Zsófia.

Az önkormányzat műszaki ügyintézője hozzátette: a soron következő képviselő-testületi ülésen az önkormányzat dönt arról, hogy melyik céggel készítteti el a kiviteli terveket. Mire az engedélyezési folyamat lezárul, az önkormányzatnak már meg lesznek a kivitelei tervei a strandfürdőről, így tavasszal megkezdődhetnek az építési és kivitelezési munkálatok.

–  Az önkormányzat a strandfürdő megépítése mellett a szabadidőpark létrehozását pályázati forrásból valósítja meg. Ennek elbírálása azonban még nem történt meg – emelte ki Antos Zsófia.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!