Közélet

2016.10.20. 13:30

Szépen helyrehozták Komárom köztereit 350 millióból

A Jókai tér, a Klapka György út és az Igmándi út sarkának teljeskörű felújításával lezárult egy állami támogatással megvalósult infrastrukturális és energetikai városfejlesztési program.

Danielovics M.

A kedd esti sajtótájékoztatón állami és önkormányzati szerepvállalásról, a program jelentőségéről, és a jövő fejlesztési terveiről beszélt Czunyiné Bertalan Judit választókörzeti országgyűlési képviselő, és Molnár Attila polgármester.

A „történelmi”, infrastrukturális és energetikai városfejlesztési programra Komáromnak a költségvetési fegyelmet tartó, és jól gazdálkodó önkormányzata teremtette meg azt a 200 milliós állami támogatást, amelyre tavaly pályázott és az idén kapott meg a Belügyminisztériumtól.

– A Jókai tér tejes rekonstrukciójának lezárultával az utolsó fázisához ért az a helyi infrastruktúrafejlesztés, amelynek maximálisan kapható kormányzati támogatását a komáromi önkormányzat további százötven millió forinttal egészítette ki – hangsúlyozta a közös szerepvállalást Molnár Attila, aki elmondta: az így rendelkezésre álló források régi tervek teljes megvalósulását tették lehetővé.

A fejlesztési programban megújult többek között a Feszty Árpád Általános Iskola udvara, a Tóparti Óvoda külső homlokzata, Koppánymonostoron a fogorvosi rendelő, a közutak közül a Tamási Áron utcát , a Madách utcát , a Gábor Áron utcát és a Sport utcát éritette az útburkolat-felújítás, csapadékvíz-elvezetés, parkolósáv-építés vagy új szakasz nyitása.

- A beruházások mellett, a komplex útfelújítási program részeként, megújult egy szakaszon az 1-es főút is Komáromban, ami szintén egy kétszázmillió forintos beruházásból valósult meg. A jövő évben pedig az Ács és Koppánymonostor felől érkező út a sorompó előtt kiszélesedik, és egy kanyarodósávval bővül, megkönnyítve az arra közlekedők mindennapjait – vázolta fel a jövő terveit Czunyiné Bertalan Judit. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!