Közélet

2016.10.21. 13:18

Jubiláló és pályakezdő pedagógusokat köszöntöttek Oroszlányban

Címkék#oroszlány

A város 50 és 60 évvel ezelőtt diplomázott pedagógusait köszöntötték, illetve azokat, akik az idei nevelési és oktatási évben kezdték meg pedagógus munkájukat friss diplomásként. Az ünnepséget szerda délután a Bakfark Bálint iskolában tartották.

W. Zs.

Elsőként Rajnai Gábor alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, sokan emlékeznek olyan pedagógusokra, akiket annak idején maguk is szerettek, és akiket szerettek, azok tanítására is jobban nyitottak voltak. A csodálat, az elismerés ezért a bensőséges kapcsolatért alakul ki a tanár és tanítványa között. Ez alapozza meg a tudomány, a tudás iránti szeretet is.

Biró Mónika tankerületi igazgató azt emelte ki, hogy két korosztály, két életút találkozik az eseményen. Az egyik nagy várakozással tekint előre, a másik visszaemlékezik a több évtizedes pedagógusi munkára. Más kihívásokkal kellett szembenézni a több évtizeddel ezelőtt hivatásukat kezdő kollégáknak, mint a pályájuk elején állóknak.

Aranydiplomát kapott Farnadi Lászlóné (Editke) és Szeghalmi Ferencné, Magdi néni. Gyémántdiplomát vehetett át Kovács Illésné (Kolozsvári Borbála), akinek munkáját korábban az Oktatásügy Kiváló Dolgozója kitüntetéssel és a Munka Érdemrend ezüst fokozatával is elismerték. Továbbá Nagy Józsefné, Ilonka néni és Mente Ferencné, aki megkapta már a Kiváló munkáért kitüntetést, a Pedagógus szolgálati Emlékérmet és a Címzetes Óvodavezető címet. Pajor Sándorné, aki többször kapott miniszteri dicséretet, szolgálati érdemérmet is és Rabazzi Stepancsics Gusztáv.
Végül, de nem utolsó sorban esküt tett Pesti Viktória (Bakfark AMI), Ramberger Szilvia, Rózsa-Budaházy Zsuzsanna, Markovicsné Vislóczki Rozália (Benedek isk.), Áncsák Lilla (József A. isk.), Horn Imréné Virizlai Krisztina Lívia (kecskédi isk.), Karácsony Viktória (óvoda), akik most kezdték a szakmát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!