Közélet

2016.10.11. 11:29

Hároméves a Kanga Babahordozó Klub

Címkék#Tatabánya

Harmadik születésnapját ünnepelte a Kanga Babahordozó Klub a Béla király körtéri közösségi házban.

Zs. K.

 A közelmúltban a testmozgás került az anyukák figyelmének középpontjába, ezért ez az alkalom is főként ennek jegyében telt. A klubtagok babájukkal a hátukon Amzulesku Melániával táncoltak együtt (maminbaba), majd Sudárné Pócs Nikolett mutatta be a Kanga Traininget és Körmöczi-Kriván Andrea Gyopárka jóvoltából egy új babahordozós mozgásformával, a mediballal is megismerkedhettek. A születésnapot levendulából készült termékekkel, illetve más természetes alapanyagok felhasználásával készült kozmetikumok megismertetésével színesítették a klubvezetők.

Sinka Lujza „Lujzus”, az anyukák körében hazánk legismertebb varrónője is elhozott pár általa készített hordozót. A tombolasorsolással ezúttal az apukáknak kedveztek, egyikük felajánlásával egy bortartó polcot vihetett haza a szerencsés nyertes.

A Kanga Babahordozó Klub minden hónap második hétfőjén várja az anyukákat és a babájukat a Béla király körtéri közösségi házba, hogy megismerkedhessenek babahordozás előnyeivel, a helyes hordozás alapelveivel. Beszedics-Környei Andrea és Benkő Jaanika tanácsadóktól gyakorlati segítséget kaphatnak a hordozókendők felkötésével kapcsolatban, emellett pedig hordozók kölcsönözésére is van lehetőségük.

A babahordozás mellett számos érv sorakozik, amelyek igazán megkönnyíthetik a kritikus első két-három hónapot, amikor a baba általában csak kézben ringatva nyugszik meg. Ha a hátunkra kötjük, marad két szabad kezünk, a csöppség is jól érzi magát az anya közelében, a helyes hordozás kedvez a csípőfejlődésnek, anyukák tapasztalatai szerint hasfájós babáknál is hatásos lehet. A kendőben bármikor alhat, nem kell az alvásidőhöz igazítani a napirendet, ez különösen akkor előnyös, ha nagyobb testvér is van már, aki igényli a szabadtéri programokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!