Közélet

2016.10.17. 16:13

Emberek és tárgyak együtt, a múzeumban

Emberek és tárgyak címmel nyílt kiállítás a Tatabányai Múzeumban. A fotósorozatot Lévai-Vágó Katalin, a múzeum fotográfusa készítette azokról, akik az elmúlt hónapokban egy-egy előre meghatározott időpontban elmentek a műterembe és magukkal vittek egy tárgyat, amely közel áll hozzájuk.

Zs. K.

 A Tatabányai Múzeum hatodik éve „A múlt emlékeinek és a jelen történéseinek dokumentálása meghatározó része a mindenkori múzeumi tevékenységnek” gondolat jegyében fordul az emberekhez, hogy osszanak meg egy számukra fontos tárgyról egy történetet. A kiállítást A. Pál Gabriella, a Tatabányai Múzeum igazgatója, illetve Tóth Enikő művészettörténész nyitotta meg pénteken délután. Az idei tárlat különlegessége, hogy régebben készült képeket is bemutat. Azokról, akik a korábbi években is részt vettek a programban, az összes eddigi felvétel megtekinthető.

– Ami most még a jelen, az nagyon gyorsan válik a múltunk részévé, töredékes, foszlányos emlékhalmazzá, ezért ugyanolyan fontos ezt megörökíteni, mint a régészeti dolgokat – mondta Tóth Enikő. Hozzátette, a kiállítással szerették volna hangsúlyozni, hogy korábban a múzeum gyűjteményének darabjai is  magántulajdonban voltak.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!