Közélet

2016.10.23. 16:48

Agyönütöttek egy yorkie-t egy tatabányai kutyakozmetikában?

Egy facebookon terjedő poszt szerint egy fésűvel verték fejbe úgy az alig kétkilós yorkshire terriert, hogy az elpusztult.

W. Zs.

Borzasztó dolog történt szerda délután az egyik kutyakozmetikában, a Réti úton. Elpusztult egy yorkshire terrier, mert az üzlettulajdonos agresszíven viselkedett vele és fejbe vágta a kis jószágot egy fésűvel. Legalábbis ez szerepel a kutya halálának indokaként a facebookon napvilágra látott híresztelésekben. Úgy tudjuk, Mexi, a hat éves kutyus összesen két kilogrammot nyomott.

Sokan arra gondolnak, véletlen balesetről van szó és a „kutyafodrász” rossz helyen találta el őt. Ők azok, akik évek óta ehhez a kutyakozmetikus hordják az ebet, szerintük V. T. mindig figyelmes volt és kedvesen bánt a jószágokkal. Az agresszió legkisebb jelét sem tudták felfedezni a férfin, aki egyébként húsz éves tapasztalattal rendelkezik a szakmában. Ellenben ők is súlyosan elítélik, az ütés miatt.

Azonban még többen vannak, akik véleménye homlokegyenest az ellenkezője a fent írtaknak. Az üzletről, ami egyébként varrógépszervízként is működik, sok jót nem tudnak mondani – legalábbis az említett tízemeletes tömbben élő szomszédok és környék lakói szerint, egy ideje már sokan félve hordták oda a állatokat. Egyikük azt állítja, kutyája nem merte átlépni az üzlet küszöbét, míg más kozmetikába szívesen betette a lábát.
V.T. a kozmetika felett él. Megkerestük, szívesen meghallgattuk volna az álláspontját, de nem tudtuk felvenni vele a kapcsolatot.

A szomszédoktól tudtuk meg azt is, hogy véleménye szerint a négylábú már beteg volt. Állítólag V.T. egyedül dolgozott és nem engedte, hogy a gazdák munka közben „zavarják”. Adott egy időpontot, mikor lehet jönni a kutyusokért.
A többi kutyakozmetikus is fél. Fél, hogy ezzel a súlyos hibával őket is megbélyegzik majd. Tartanak attól, hogy kell majd egy kis idő, míg teljesen lecsillapodnak a kedélyek és a szakma hitelességében megingott kuncsaftok újra bíznak majd bennük.

Egyikük, aki névtelenséget kért, elmondta, a fegyelmezésnek számos lehetséges oka és módja van. Ő is megfogja a neveletlen csahos grabancát, de tettlegességig semmiképp nem fajulhat az ügy!
Egy biztos, a tatabányai rendőrkapitányság állatkínzás vétsége miatt indított eljárást a férfi ellen. A kiskutya boncolási végeredménye és a hivatalos papírok pedig tisztázzák majd, mi is történhetett ott, abban az időben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!