Közélet

2016.09.05. 13:07

Mi már tudjuk, ki nem fogja a science tárgyat tanítani: Tivy professzor

Mi vaaaan, általános műveltség?! A Viasat Észbontók című műsorának szereplői is elbújhatnak a Való Világ 8 szereplői, köztük Tivy mögött. Egyszerű kérdések és fájdalmasan egyszerű válaszok a villalakóktól, köztük Tivy professzortól...ez az eredmény tényleg elég negatííííív!

kemma.hu

  VV Bolygókutatónak készülő Vivien is bájos, ahogy megpendíti, hogy Jézus a Sixtus-i (kiejtve: szixtusi) kápolnában született, de becsületére legyen mondva: legalább azt tudja a tatabányai Tivyvel ellentétben, hogy a fotoszintézis nem a növények szaporodását jelenti (pardon, klasszikusokat csak pontosan: nem azt, hogy "a növények ahogy pároznak").

Mindesetre az is elgondolkodtató, hogy Krisztián szerint nincs dzs betű (de szerencsére Tivy betűzte neki), az viszont a tatabányai játékostól már-már  Oravecz Nórával megfertőzött kepleri bölcsesség, hogy "minden bolygó csillag". Igaz, nem sokkal később azt is megjegyezte, hogy nincsenek is érzékszervek...

A science tantárgy

A szakgimnáziumokban (a korábbi szakközépiskolákban) bevezett science (tudomány) tantárgy a fizika-kémia-biológia-földrajz kombójából állna. A természettudományos tárgy váltaná, váltja fel a négyféle órát és a jövőben már csak szakmai szempontból releváns tantárgyat (a gépész például fizikát, az egészégügyis biológiát) tanulják külön a diákok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!