Közélet

2016.08.28. 15:55

Fontos épületfelújítás kezdődik Oroszlányban

Lazók Zoltán polgármester és Madarász András, a V-DBK Vagyonkezelő Kft. ügyvezetője kedden írta alá azt a vállalkozási szerződést, amelynek keretében megkezdődik a Petőfi udvar 6-7. szám alatti, 24 lakásos lakóépület felújítása.

W. Zs.

Az 50-es évek elején épült ház jelenlegi állapotában lakhatásra már hosszabb ideje nem alkalmas, mindenképpen teljes körű felújításra szorul. A térelhatároló falszerkezetek már nem elégítik ki a minimális energetikai követelményeket sem.

A lakások az évekkel ezelőtt felújított Petőfi udvar 1-2. számú épületéhez hasonlóan lesznek kialakítva, azzal az eltéréssel, hogy a nappali – konyha – étkező funkciót betöltő helyiségek laminált padlóburkolatot kapnak, a konyhabútor előtti terület pedig hidegburkolatot. A fürdőszobát csempézik, és ide kerül a négy villamosmérő, az egyedi hőmennyiség és vízmérő órák. A bejárati ajtók műanyag nyílászárók, a főbejáratiak pedig alumínium készülnek.

A tárgyalásos közbeszerzési eljárás nyertese hétfőn veszi át a munkaterületet, a szerződésben vállalt befejezés időpontja pedig 2017. április 30. A bruttó 227 millió forintos vállalási összeg a teljeskörű felújítás, szigetelés mellett tartalmazza a lakóépület melletti parkoló kialakítását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!