Közélet

2016.08.26. 09:00

Este 10-től megtiltanák a piaárusítást Tatabányán

Ma ülésezik a tatabányai képviselő-testület, ahol egyebek mellett az üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről szóló önkormányzati rendelet megalkotásáról is szavaznak.

Zs. K.

Eszerint a városrészek nyugalmának megőrzése érdekében este 22 órától a reggeli órákig – amennyiben így dönt a képviselő-testület – nem lehet majd alkoholtartalmú terméket árusítani sem a kisebb üzletekben, sem a nagy áruházakban. Az önkormányzati rendelet nem érintené a vendéglátóhelyeket.

A város minden évben elkülönít egy bizonyos összeget útfelújításokra, ebből azonban nem jut mindegyik szükséges szakaszra pénz, ezért az önkormányzat pályázatot írna ki a lakóközösségek számára út- és járdaszakasz felújítására, építésére. Amennyiben az utcában, vagy az adott útszakaszon élők kétharmada támogatja a beruházást és vállalják a rájuk jutó önrészt, a tatabányaiaknak is lehetőségük lenne önkormányzati támogatással szebbé tenni a város útszakaszait.

A Térségi Operatív Program Zöld Város pályázati kiírására adná be komplex városfejlesztési csomagját az önkormányzat, amely egyebek mellett tartalmazza a Megyeháza előtti tér teljes átépítését, illetve a Béke park felújítását. A tervek szerint az Árpád térrel azonos szintben a Megyeháza előtti parkolók fölé többfunkciós közösségi teret alakítanának ki. A többrétű beruházással parkolóhelyek száma is növekedne.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!