Közélet

2016.08.22. 08:18

A regnáló polgármester lett Nagyigmánd díszpolgára

Az augusztus 20-i ünnepségen adták át a díszpolgári címet Hajduné Farkas Erikának, aki 22 éve tagja a képviselő-testületnek és hat éve polgármester. Mint kiderült, a gyermekektől az idősekig mindenkire figyel.

kemma.hu

<extray Szent István király és az Új Kenyér ünnepe alkalmából Nagyigmánd Nagyközség Önkormányzatának Díszpolgári Címét és a „Virágos, rendezett és tiszta Nagyigmándért” kert- és közterület-szépítő verseny díjait adták át a szabadidőparkban rendezett községi megemlékezésen.

A Szent István-napi rendezvények régi hagyományát követve elsőként a község Új Kenyerét szentelték meg, amelyet 2016-ban az Illés és Fiai Pékség sütött, és a helyi gazdák képviselője, ifjú Szijj Sándor nyújtott át Hajduné Farkas Erika polgármesternek. Az ünnepség főszereplőjévé váló településvezető az eseményen vehette át a díszpolgári címét.

A helyi közéletben 22 éve ténykedő Hajduné Farkas Erikát méltatva kiemelték, hogy két cikluson át, mint képviselő, majd újabb két cikluson át, mint alpolgármester, 2010 óta pedig polgármesterként tevékenykedett Nagyigmánd fejlődésének, előrelépésének érdekében.

A polgármester asszony szerteágazó közéleti tevékenységét bemutatva fontosnak tartották elmondani: Hajduné Farkas Erika vezető szerepet vállalt a helyi fiatalok sportéletében és idősebbek gyógytornájában. Fontosnak tartja a település lakóinak közbiztonságát, jó kapcsolatot ápol a helyi civil szervezetekkel, és az ő előkészítő, szervező munkája eredményeként beindulhatott a zenei előkészítő oktatás, az ételallergiás gyermekek étkeztetése.

A legrangosabb nagyigmándi önkormányzati cím átadása és Czunyiné Dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő asszony dicsérő szavai után a „Virágos, rendezett és tiszta Nagyigmándért” 8 éves múltra visszatekintő ház és közterület szépítő verseny idei elismerő okleveleinek, és a vele járó pénzjutalmak átadása következett. Az idei verseny három díjazottja, akik fáradságos munkájukkal hozzájárultak a nagyközség szépítéséhez, szebbé tételéhez: Szarka Imre és családja, Nyitrai József és családja, valamint Szilágyi István és családja.

A Simonics Péter római katolikus plébános által megszentelte és a Sugárné Damó Márta tiszteletes megáldotta Új kenyér megszegésével és közös kóstolójával zárult az augusztus 20-i ünnepség hivatalos része, amelybe a késő esti tűzijáték és bál csempészett vidámságot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!