Közélet

2016.05.06. 16:46

Esélyegyenlőség, minden szinten

A Mosolygós Gyermekekért Alapítvány 9 éve különféle programokkal igyekszik felhívni a gyermekek figyelmét, arra, hogy minden ember egyenlő esélyekkel indul az életben. Az idén is elvitték programjukat egy általános iskolába. Oda, amelyet az intézményen belül is csak a „lépcsők iskolája”-ként emlegetnek.

W. Zs.

Tegnap, az Esélyegyenlőség napján a Kodály Zoltán Általános Iskola tornatermében lehetett kipróbálni, milyen érzés kerekesszékkel vagy mankóval közlekedni, a könyvtárban pedig Szabó Szonja szájjal festő művészt követhették figyelemmel alkotás közben a gyerekek. A nap meglepetést is tartogatott.

– Programjainkkal a városvezetés figyelmét is szeretnénk felhívni arra, hogy milyen nehézkes út vezet például a Kodály iskolába egy fogyatékos számára. Ennél alkalmasabb pillanatot, mint az esélyegyenlőség napját nem is találhatnánk a figyelemfelhívásra. Ez a nap egyben a diszkrimináció leküzdéséről is szól és a fiatalok segítségnyújtási szándékának megerősítéséről – mondta Pátkai Antalné. Az alapítvány ügyvezető igazgatója a Sárberki Általános Iskolát nevezte meg a megyeszékhelyi általános iskolák közül, mely néhány évvel ezelőtt felújított, teljes egészében akadálymentesített épület.

A délelőtti programok közepette egy bajnokság is várt az oktatási intézmény nebulóira. A tornateremben több neves sportoló igyekezett megtanítani a boccia sport alapszabályait hiszen egy rögtönzött bajnokságot szerveztek a gyermekek számára. Mint ismert, a boccia a pétanque alapjaihoz hasonló sportág. Annyi különbséggel, hogy a mozgássérült sportolók a fémgolyók helyett bőrlabdával játszanak valamint egy sín segítségével vezetik a labdát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!