Közélet

2016.04.05. 06:42

Olajszennyezés a Kis-Dunán

Bejelentés érkezett az ÉDUVIZIG részére, miszerint a Kis-Duna sétány Tabán hídnál lévő kifolyó csövéből olajos szennyeződés folyik bele a Kis-Duna ágba. Azonnal intézkedtek az illetékesek.

kemma.hu

 Az ÉDUVIZIG szakemberei értesítették a KEM Katasztrófavédelmi Igazgatóság Esztergomi Kirendeltségét.

A kirendeltség pedig értesítette az esztergomi önkormányzat szakembereit, akik azonnali intézkedésére a Zöld-Út Kft. zsilippel lezárta a Kis-Duna ágba tartó szakaszt, illetve homokzsákokkal lezárta azt a kifolyócsövet, ahonnan az olajszivárgás történt.

A hivatal közterületfelügyelői a helyszínen azonnal megkezdték az olajszivárgás forrásának felkutatását. A szennyezés  okát kiderítő vizsgálat jelenleg folyamatban van, a keletkezett károk rendezésének költségeit az Esztergomi Önkormányzat átvállalja, melyet a vizsgálat lezárása után a szennyezés okozójára fog ráterhelni.

Az önkormányzat a kárelhárítást a szennyezés feltárását követően azonnal megkezdte, az illetékes Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, és Vízügyi Igazgatóságot ezt követően pedig folyamatosan tájékoztatja a megtett intézkedéseinkről.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!