Közélet

2016.04.01. 15:56

Így képzelik a tervezők a régi Bányakórház és környékének felújítását

A Bányakórház felújítási terveit bemutató kiállítás nyílt tegnap a Vértes Agorájában.

W.Zs.

A zsűrit Vikár András, Dankó Kristóf, Damokos László építészek és Schmidt Csaba polgármester alkották, a szakmai döntésük alapján a legtöbb támogatást, 900 ezer forintot a B3 Építész Stúdió Kft. (Bozsó Csongor, Bozsó Barna és Bakaity Beáta) kapta.

Vikár András elmondta, a bírálat során a legfontosabb szempont az volt, hogy a terv a hely adottságaihoz mennyire igazodik, valamint, hogy a tervező miként kezelte azt, hogy a terület egy kissé lejt a strand felé, a konstrukció mennyire mai, és mennyire illeszkedik a környezethez. A legtöbb támogatást kapott pályamű különleges megoldása, hogy a helyet különböző beépítési karakterre osztotta. A Semmelweis utcai és a Bányakórház környéki területre más-más beépítést javasolt.

Schmidt Csaba kiemelte: természetesen azokkal a tervezőkkel szeretnének tovább gondolkodni, akiket a zsűri díjazott. Emellett szeretnék megkérdezni a tatabányaiak véleményét is. Az első feladat, hogy a kormánnyal közösen meghatározzák a régi Bányakórház épületének funkcióját, ezt követően tudnak majd esetlegesen változtatni a terveken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!