Közélet

2016.03.20. 15:32

Egy csapatban hegybíró, vezér

A már hagyományos Mogyorósbánya-Tát Borversenyre nem csak a két szomszédos településről, hanem Bajótról, Epölről, Esztergomból, Nyergesújfaluról, Pilisborosjenőről és Tokodról is neveztek nedűket a borosgazdák.

F. K.

A 137 mintát értékelő bírálóbizottság elnöke Bartos Kálmán, a Vinum Istern-Granum Borlovagrend tagja volt. A háromszor három tagú, okleveles borbírálók alkotta csapat munkájában hegybíró, vegyészmérnök, vezérigazgató és biztonsági cég vezetője is részt vett.
Az esti eredményhirdetésre összegyűlteket a művelődési házban Szuki Ferenc, az egyik főszervező üdvözölte. Megköszönte az esemény támogatóinak segítségét, majd eredményt hirdetett. A legrangosabb elismerést, a Champion-díjat a táti Kriska Róbert érdemelte ki 2015-ös vegyes fehér száraz borával. Arany minősítést 27 minta kapott, ezüstös 46 bor, bronzos 35 minta lett.

Az eseményt a Carmen tánccsoport műsora színesítette. A vacsorát követően serleggel indulgatott haza Tátra Erdősi János, illetve a falun belül Dániel Mihály, Pap Róbert, Dlabik Zoltán és Pálinkás György. Különdíjat kapott 2005-ös Zalagyöngye boráért Lánchidi Rudolf és szervezőmunkájáért a mogyorósbányai Szuki Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!