Közélet

2015.12.10. 14:08

Taps a szakma sztárjainak

Arany és ezüstérmes tanulókat köszöntött a megyei iparkamara és Esztergom önkormányzata.

kemma.hu

Az esztergomi képviselő-testület csütörtöki ülése előtt plakettet és ajándékot vehetett át 2015-ös Szakma Sztár fesztiválon érmes helyezést szerzett Borhi Balázs és Vörös Mihály, valamint felkészítő tanáraik, Bencze László és Alexandr Alexandrov. Az elismeréseket Dr. Szerencsés László, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint Romanek Etelka polgármester adta át az ifjú szakmunkásoknak.


 
Borhi Balázs vendéglátásszervező-vendéglős szakmában szerzett aranyérmet. A Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola tanulója a középiskolai kötelező vizsgákon kívül megszerezte az középszintű angol nyelvvizsgát is, amely a szakmai versenyben szintén nagy előnyt biztosított számára.
 
Vörös Mihály asztalosipari szerelő szakmában szerzett ezüstérmet, a Montágh Imre EGYMI, Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola tanulója. Idén a Szakma Sztár versenyre osztálytársaival együtt jelentkezett. Eredményével bekerült az országos döntőbe, ahol szakmai teljesítményével az országos 2. helyezést érte el.
 
Immár nyolcadik alkalommal rendezte meg a Nemzetgazdasági Minisztérium a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közösen a Szakma Sztár Fesztivált. A versenyben Esztergom városának különös jelentőséget ad, hogy a fémipari szakmákban évek óta a Tatabányai Szakképzési Centrum Géza Fejedelem Ipari Szakképző Iskolája ad otthont az országos döntőknek.
 
Az idei döntőben megyénket 1 kereskedő, 1  asztalosipari szerelő, 2 vendéglátásszervező-vendéglős, és 2 szerszámkészítő képviselhette. A bejutott hat versenyzőnk közül öten dobogós helyezést értek el. Teljesítményükkel hozzájárultak ahhoz, hogy 2018-ban Magyarország rendezheti az Euroskills versenyt.

Címkék#Esztergom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!