Közélet

2015.12.30. 07:54

Oroszlányban volt 2015 utolsó megyei véradása

Címkék#oroszlány

Százhetven önkéntes segítő feküdt véradóágyra tegnap, a Vöröskereszt helyi szervezete és az önkéntes tűzoltók programján, az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár emeleti termében.

W. Zs.

 Ez volt 2015-ben az utolsó lehetőség véradásra a városban és a megyében is. A közös szervezés immáron negyedik éve zajlik töretlen népszerűség mellett. Azok, akik vért adtak, nem távoztak üres kézzel és gyomorral. Az önkéntes lánglovagok egy tál gulyással, sült kolbásszal és forralt borral köszönték meg a nagylelkű adományt.

Az önkéntes tűzoltók mellett az egyesület ifjúsági tagjai is segítettek ételt osztani. Ők az elmúlt időszak sikeres tagtoborzó akciójának köszönhetően váltak be, ők a József Attila és a Hunyadi Mátyás Általános Iskola tanulói.
Nagy Péterné Erzsébet, a vöröskereszt területi vezetője és Tyukodi József, az önkéntes tűzoltó egyesület elnöke szerint - látva az évről évre növekvő adakozó kedvet - nem  is kérdéses a program folytatása. 

Tavaly valamivel kevesebben döntöttek úgy, hogy segítő karjukat nyújtják. Egy embertől 4,5 deciliter vért vesznek le. A véradás után három hónappal mehet újra a páciens. Kérdésünkre elmondták, sem a megyében, sem a városban nincs vérhiány.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!