Közélet

2015.11.17. 06:57

Tatabánya Erőmű Kft.: pipa!

Címkék#Tatabánya

A Tatabánya Erőmű KFT.-nél úgynevezett komplex belső védelmi terv gyakorlatot tartottak.

kemma.hu

A gyakorlat célja a belső védelmi terv megvalósíthatóságának ellenőrzése, a riasztás és értesítések rendjének, a gyülekezési szabályok és a haváriahelyzet felszámolásában résztvevő társhatóságokkal való együttműködés gyakoroltatása volt többek között.

A gyakorlat alapját az a feltételezés adta, mely szerint az olajállomáson a tüzelőolaj tároló oldalfala kihasadt, a tartályban lévő olaj egy része pedig kármentőbe folyt, majd begyulladt, ráadásul dolgozók is voltak a veszélyeztetett helyen.

A védelmi szervezetbe beosztottak gondoskodtak az olajállomás feszültségmentesítéséről, valamint megkezdték a tűz oltását habágyú használatával. A feltételezett tűzhöz a tatabányai hivatásos tűzoltókat is riasztották, akik egy hab vízágyú, egy habsugár, illetve a magasból mentő szerről egy vízágyú segítségével segítettek megfékezni a tűz továbbterjedését.

A gyakorlaton részt vett a KEM Katasztrófavédelmi Igazgatóság iparbiztonsági főfelügyelője, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálata; a Tatabányai Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltség-vezetője, iparbiztonsági felügyelője; a Tatabányai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka, parancsnok-helyettese; az Esztergomi Katasztrófavédelmi Kirendeltség iparbiztonsági felügyelője és a Katasztrófavédelmi Mobil Labor.

A gyakorlatot KEM Katasztrófavédelmi Igazgatóság iparbiztonsági főfelügyelője, Kocsány Zita tű. alezredes megfelelt-re értékelte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!