Közélet

2015.11.20. 14:48

Közjgyzői aliroda lesz a kisbéri városházán

A járási hivatalok és a közjegyzői irodák működési területe nem esik egybe. Jó példa erre, hogy komáromi közjegyzőjéhez 26 település tartozik, s közük sok a Kisbéri Járás területén található.

P.P.

Emiatt az ügyfeleknek – főleg hagyatéki és egyéb eljárások során – Komáromba kell utazniuk. Az ezzel járó utazás az időseknek és a kisgyerekes anyáknak nagyon megterhelő, ráadásul Keréktelekiről vagy Csatkáról indulva Kisbéren át kell szállni, ami gyakran bonyolult.

Ezen szempotok miatt merült fel az a lehetőség, hogy egy közjegyzői al-irodát létesítsenek a kisbéri városházán, ami a megközelíthetőség és az elérhetőség szempontjából egyaránt a lehető legideálisabb lenne. Fontos szempont, hogy mindez jóformán egyetlen fillérbe sem kerülne, hiszen a kijelölt helyiségben csupán egy íróasztalt és néhány széket kellene biztosítani.

Jászay Viktor közjegyző kérését a legutóbbi képviselő-testületi ülésen tárgyalták meg a döntéshozók, s azt maximálisan támogatták. Az ügyfélfogadási időt egyelőre nem rögzítették, azt majd az igények szerint alakítják ki, de az elképzelések szerint a hagyatéki tárgyalásokat mindig a hét ugyanazon napján tartanák.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!