Közélet

2015.11.26. 13:51

Felújították a Táncsics Mihály utat

Befejeződött a Táncsics út rekonstrukciója a Március 15. utca és Tolnai út közötti szakaszon. Nemcsak az útfelület, és a járdák újultak meg, hanem új parkolókat is kialakítottak a meglévők korszerűsítése mellett.

P.J.

 Ezen túl kiépítették a csapadékelvezető-csatornákat, valamint új kapubehajtókat is kialakítottak. A beruházás során több mint 900 méteres hosszúságban történt „beavatkozás” a az említett útszakaszok csatlakozásai között.

A gyalogosok biztonsága érdekében a Táncsics úton hat gyalogos átkelőhely létesült, ebből három a már meglévők áthelyezésével három pedig vadonatúj. A zebráknál az akadálymentes közlekedés érdekében a járdát lesüllyesztették és úgynevezett, vakvezető köveket is beépítettek, a meglévő forgalomcsillapító szigetek mellé pedig egy új sziget is kialakítottak.
A közösségi közlekedés számára az eddig meglévő megállókkal azonos helyen, egy-egy új öbölben helyezték el a buszvárókat. A peronok mozgáskorlátozottak számára is megközelíthetővé váltak, ezáltal a tömegközlekedés színvonala jelentősen javult. A projekt keretében füvesítettek is a környéken, mintegy zöldsávot kialakítva, valamint húsz új fa ültetésével a jelenleg hiányos fasor is kiegészítették.
Az önkormányzat saját pénzügyi forrásból és európai uniós támogatással mintegy 434 millió forintból valósította meg a beruházást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!