Közélet

2015.11.18. 11:01

Elismerések a szociális munka napján

Címkék#Komárom

A szociális munka napján adta át az önkormányzat a város által alapított Salkaházi Sára díjat. Az elismerést azok kaphatják, akik a szociális ellátás területén példamutató, kiemelkedő munkát végeznek.

V.T.

 Az ünnepségen elhangzott: minden társadalom gondoskodott az betegekről, idősekről, elesettekről. Kezdetben ez a karitatív munka az egyház feladata volt, ma nagyrészt az állam látja el. Hazánkban az emberek egyharmada küszködik olyan problémával, ami szociális gondoskodást igényel. Illés Nikolette, Komárom Város Egyesített Szociális Intézményének vezetője azt emelte ki, hogy szociális munkásnak lenni többet jelent egyszerű munkánál. Ez szolgálat a szó legnemesebb értelmében.

A szociális ellátásban dolgozók munkája a "szeretetszolgálat", aminek középpontjában az ember áll – hangsúlyozta.
Az idén Kovács Klaudia, a Komárom és Környéke Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat idén ősszel kinevezett intézményvezető-helyettese és Bodó János, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat komáromi csoportjának alapító tagja vehette át Salkaházi Sára díjat dr. Molnár Attila polgármestertől és dr. Kreft-Horváth Loránd alpolgármestertől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!